SH5  2019 CQ-WPX-SSB OU2V
 
< Prev    |    Next >
 Comments

CQ WPX SSB CONTEST 2019 - DCA

Udmeldingen om at vi skulle deltage som Unlimited multi, var givet flere måneder før, men til trods for dette, var der kun 4 tilmeldte operatører et par dage før.

- Men så kom frafaldet.
Niels Bo oz1eta måtte melde fra om fredagen, og Ole oz1lcg var ikke helt fit, så han besøgte os blot et par gange, og assisterede med opsætning af Flexradio, som jo ikke er plug&play.

Jan OZ1ADL ville være med, og kom ud 3 gange og kørte Run. (Tak Jan fordi du pacede mig ud i lange Runs når jeg overtog fra dig efter blot et par timers søvn, som kun var mulig ved denne hjælp.)

Kim kom sent fredag kl.22, og jeg hentede ham på stationen, mens radioen endnu ikke var køreklar pga. opsætning.
Da starten kun var en time væk, og jeg via tlf. til Ole stadig ikke kunne få Maestro og flex til at makke ret, så foreslog Ole at jeg så startede op på Yaesu ftdx-3000 istedet... imens var det så Kim der blev sat til at opsætte Maestro..

Under denne opsætning, og før testen var startet, kom Jan med det forslag at jeg kunne køre med mit eget contestcall OU2V, da det jo er en multiplier. Og så ville Kim bruge sit 5P1B på flexradioen, når den engang kunne taste...

Godt en halv time efter startskuddet, kom jeg så igang, og allerede efter 8 stationer i loggen, kom der haletudser i halsen på mig. Det er ikke hverdagskost for mig at køre SSB, så stemmebåndet skulle lige varmes op inden smørtenoren kom frem fra min stemme.
Jeg kørte S/P det meste af tiden, indtil Jan kom ud og startede RUN op..
Det gav så lidt mere end S/P, og da jeg overtog efter ham, måtte jeg også prøve det...
Kort efter kom Kim endelig igang, han havde fundet fejlen på hvorfor at flex ikke ville sende... Ganske enkelt, men alligevel ikke; - valg af den rigtige mic i opsætningen på Maestro var løsningen.

Nu var der så 2 calls i luften, 5P1B samt OU2V, og vi brugte jo begge N1MM-log, som jo er et hæderligt program. Og ikke lang tid efter at Kim havde kørt godt 10 Qso'r og jeg havde over 130 i loggen, opdagede jeg, at Kims QSO'r blandede sig i min log..øv, der var sat synk mellem de to stationer. Et flueben blev fjernet, samt de forbindelser som Kim havde blev slettet i min log, og omvendt hos ham.

Så kørte det ellers hele natten, og Lørdag morgen fik jeg så 2,5 timers søvn, da Jan afløste mig. Op igen kl.ca.10, og kørte en hel det stationer. Cndx var gode, men ikke perfekte, der var hul til Japan, men ikke nemt at nå VK.

Lørdag ved 13-tiden kom der så en lille spejdertrop, OZ3DSS, under ledelse af Joe OZ3JB og 2 øvrige tropledere.
Jeg gav de unge en god times info og undervisning i alt omkring log, hf-forhold, ja sågar radiobeacons på HF var med i emnerne. Heldigvis havde de en kage med til kaffen, så det var jo lidt af et højdepunkt om lørdagen.
I det tidsrum blev der ikke kørt med OU2V.. Kun Kim kørte på livet løs.
OZ3MC Martin lagde også vejen forbi.

Resten af Lørdagen var så bare på med vanten, og høste til loggen, om eftermiddagen var 20m åben til USA og det var en dejlig følelse at kunne køre dem uden problemer. Da Jan havde gæster lørdag aften, og jeg faktisk kun havde fået godt 3 timers søvn fra fredag morgen kl.0500, til lørdag aften kl.21,, så gik jeg på køjen, og der blev en 5 timers pause uden noget i loggen.

Søndag stod jeg så op efter at vintertid var blevet til sommertid, og kørte på de lave bånd. Stadig var cndx ikke noget at prale af, og op af morgenstunden var der slet ikke det antal stationer fra Asien som jeg havde forventet. Det blev til en enkelt VK3, som måtte køres over retning NNV, ja faktisk nok via Corona på Nordpolen, og det var ikke let at komme igennem.
Kl.13 åbnede så 15m, og der blev kørt en lille portion af stationer i EU. Herefter flere bånd, men højdepunktet kom først ved 22-tiden, hvor 20m åbnede igen, men denne gang mod Sydamerika.
Jeg må indrømme at jeg ikke tidligere har kørt så mange forskellige lande i den del af verden, som lige i de 2 timer der var i denne åbning. Dette gjorde at det var en rigtig rar oplevelse at blive i testen til sidste sekund.

En lidt lang beretning, men det skal med, at uden Jan, Kim og Ole, ville det ikke kunne have ladet sig gøre at få det fine resultat som blev høstet.

Her er så lidt tal for OU2V:

Band  QSOs  Pts  WPX Pt/Q
1,8   33   74  21  2,2
3,5  191   490  134  2,6
7   448  1043  199  2,3
14   472  1146  291  2,4
21   28   38   8  1,4
Total 1172  2791  653  2,4

  Score : 1.822.523


vy73 de Lars oz1fjb - ou2v - oz0jam - ov1bcn
------------------------------------
Så kommer snart WPX CW, som med 100 pct. garanti bliver med call OZ5E, og der kommer internationalt besøg af høj karat. Desværre ligger den under DDXG's årlige GF, så mødet må undvære mig som deltager.

Created by SH5 v.2.44, 04-04-2019
Registered to: OU2I