Forside Kalender Antenner Stationsteknik Software Diplomer Kontakt
Contest Resultater Information
Mere information om aktiviteterne i DCA finder du her og de forskellige emner finder du i menuen foroven på siderne.
Vi håber du finder noget spændende indhold og hvis du har forslag eller rettelser er du meget velkommen til at sende en mail.


             
Antenner i Stjær
OZ5E har en dynamisk antennefarm som skiftes ud forår og efterår eller når der opstår behov for det. Vi har flere muligheder til de forskellige bånd og der sker hele tiden ændringer så hvis du vil vide hvad der er monteret lige nu kan du kontakte OZ1XJ Andrew for at få den aktuelle konfiguration.

Alle vores rotorer styres fra en computer og retningerne kan aflæses både i teknik-rummet og ved de to operatørpladser hvorfra man kan styre det hele.

Er du interesseret i antenneforsøg
og vedligholdelse af antennerne

kan du kontakte OZ1XJ Andrew på tlf: 8613 0632

Se 40M beam 28. juli 2014

Se her om antennearbejde juli 2014

Se her om antennearbejde juli 2014

Se her om antennearbejde juni 2014

Se her om antennearbejde september 2013.Status sommeren 2013:

160 Meter båndet
Til "The Top Band" har vi en 27 meter (89 fod) høj selvbærende Titanex vertikal med en føde-spole som giver resonans på 1830 KHz. Denne antenne giver et rigtig godt signal med en rimelig god udstråling. Antennen er placeret i det yderste sydvestligste hjørne af grunden som det kan ses på oversigtskortet.

80 Meter båndet
Vi har en 20 meter høj selvbærende 1/4 bølge vertikal antenne til 80Meter båndet. Antennen har til daglig resonans på 3750 KHz og når vi kører CW Contester monteres der en loop i bunden af antennen for at flytte resonans til den lave ende af båndet.

40 Meter båndet
Her anvender vi en full-size 3-element YAGI som er monteret i 20 meters højde i vores høje mast. Rotoren for denne antenne er en Tic Ring med en Green Heron rotor controller.
Desuden har vi ofte, som ekstra antenne til 40M, en vertikal GP antenne.

20 Meter båndet
I 30 meters højde har vi en full-size Optibeam wide-space 5 element YAGI. Antennen er monteret i vores høje mast og benytter en Prositel rotor.

15 Meter båndet
Vores 15 meter mast bruges til en 5 element full-size YAGI monteret i toppen. Vi har en Yaesu rotor monteret til at dreje denne antenne.

10 Meter båndet
5 element Optibeam YAGI monteret på gavl af huset i ca. 15 meters højde. Til at dreje antennen bruger vi en Yaesu rotor.

Andre antenner
Ud over de ovennævnte antenner råder vi over:
o En 20 meter høj mast med en Sommer Log-Periodic XP707 10 element antenne som dækker 7 bånd fra 10M til 40M. Sommer Antennen dækker også 6M båndet.
o Til 30M og til 60M båndene benytter vi dipolantenner.
o Om vinteren har vi en 4-directional, 170 meter lang Beverage modtagerantenne med elektronisk skift af retning.

Antenner og vedligeholdelse
Andrew OZ1XJ styrer hvilke antenner der er aktive hvornår og organiserer også arbejdet med vedligehold og udskiftninger.
Er du interesseret i antenneforsøg og at hjælpe til med vedligeholdelsen er du altid velkommen til at kontakte Andrew enten via e-mail lissa@lissa.dk eller ring på tlf. 8613 0632Alex OZ7AM og Andrew OZ1XJ højt til vejrs
40 Meter og 20 Meter YAGIs


15 Meter YAGI med 160M vertikal i baggrunden.
 

Amatørradiostationen OZ5E er bygget op af private radioamatører gennem mange år. Radiostationen arbejder aktivt for at opnå en bred deltagelse af danske radioamatører i de forskellige contests som jævnligt afholdes. Dette har ført til starten på Danish Contest Academy hvor alle interesserede er velkommen til at deltage i de mange forskellige gøremål som spænder fra radio-operatører til elektronik-teknikere og antennebyggere. Du er velkommen til at kontakte webmaster!.   Unikke besøg: