Kategorier
Uncategorized

Not updated

Kategorier
Activity
Kategorier
Meddelelser

2023 ER STARTET

Kategorier
Activity

IARU HF Championship

9-10 juli 2022

Vi har tilmeldt os på 80m SSB og 40m CW.
Operatørerne bliver:
80 meter SSB = OZ1JUX og OZ4VW
40 meter CW = OZ1ETA, OZ1ISY og OZ2I

Kategorier
Meddelelser

En skæv start på 2022


START PÅ 2022


SLUT PÅ 2021


Kategorier
Activity

CQ WPX CW 2021 CONTEST

Så er der kommet resultater fra CQ WPX CW og minsandten om ikke OZ5E lige snuppede en ny dansk rekord.
Se alle danske resultater på https://www.edr.dk/2021/11/02/cq-wpx-cw-final-results/ eller på https://cqwpx.com/scorescw.htm

Kategorier
Activity

Audio CW fra WAE DX Contest 2020

Her har du mulighed for at høre en god Pile-up på 9V1YC hvor både OZ0B og OU2I kæmpede for at få forbindelse.
Lyden er optaget hos OU2I som bruger QSK så man kan høre hvad der sker på frekvensen det meste af tiden.

Så er det spændende at være med !
Best 73 de OZ2I Henning

Kategorier
Activity

JOTA weekend i Stjær

DCA havde i weekenden besøg af en hel flok spejdere som fik snakket i radio samt meget andet. Se billederne her

Kategorier
Activity

OZ3EDR Åbent hus

Der har netop været åbent hus i Struer hos OZ3EDR.
Her var der flere foredrag og bl.a. et DCA foredrag af Kenneth OZ1IKY som fortalte om hvordan man kommer i gang med at deltage i contester.

Foredraget var en succes og spørgelysten fejlede ikke noget.
Herunder finder du plancherne til hele foredraget. [Klik på billedet]

Kategorier
Activity

OZ1HQ aktivitet fra Hønsehuset igen.

Nu er det efterhånden blevet en fast begivenhed, at der køres IARU HF World Championship Contest fra stationen i Stjær. Der køres som HQ-station med Callsign OZ1HQ.

I år skulle der, ligesom sidste år, køres 40m CW og 20m Phone.
OZ1JUX  Kim og OZ1ADL Jan var på 20m holdet og OZ2I Henning, OZ1ETA Nils Bo og undertegnede OZ1ISY Søren stod for 40m.

Ja, det var i hvert fald planen til at starte med, men det går sjældent som planlagt…. Jan blev nødt til at melde fra og det så lidt sløjt ud med Kim som eneste operatør, men CW holdet var ikke for fine til at køre Phone, så vi lovede at hjælpe ham, når han gik kold.

Weekenden nærmede sig og næste krise opstod. Nils Bo måtte melde fra i sidste øjeblik, grundet Corona-karantæne, så nu var vi ved at være pressede. Men pyt med det, bare der blev kørt noget radio og så var der jo rigelig med operatør-tid til alle!

Jeg ankommer lørdag formiddag og træder ind i Hønsehuset. Jeg kommer straks i tvivl om hvor jeg er. Andrew og Jan har nemlig brugt 2 dage på en gennemgribende oprydning og alt (ALT!!) er ryddet op og sorteret ud i opmærkede kasser. Alle borde er ryddet og alt spiller bare 100%! Sikken en fornøjelse. Jan møder mig med et stort grin og meddeler mig han er med på holdet alligevel og han endda har skaffet en operatør mere til 20m Phone, nemlig OV3T Thomas.

Så er det ellers i gang med set-uppet. Kim ordner som sædvanligt computer-opsætning, N1MM, Zoom, Cluster osv osv. Henning har fået lov til at medbringe sin K3s’er, så han står for radio delen og jeg selv sørger for antenner, PA-trin o.lign.

Vi er klar i fornuftig tid, der drikkes kaffe og gl dansk og så går starten kl 1400 lokal tid. Vi var flyvende på 40m CW fra start. Henning tog første skift og kørte en masse HQ mults og derefter RUN med den sædvanlige høje QSO-rate og speed. Da vi kun var 2 ops, var der ikke nogen fidus i en egentlig vagtplan. Vi blev enige om at køre et par timer ad gangen og så måtte vi se om vi kunne klare os igennem natten, uden at gå kolde.

OZ1ADL

På 20m Phone er der ikke så meget aktivitet, men drengene gør hvad de kan. Thomas ankommer ved 14.30 tiden så nu er de 3 om at overgå hinanden i at råbe højest…. Det kræver at man har de store øre-bøffer på i CW rummet, for at holde fokus, skulle jeg hilse at sige…. ved de mennesker ikke hvad Mic-Gain knappen bruges til???

Nå, men spisetid nærmer sig. Sidst vi var sammen, havde Nils Bo lovet at lave Verdens Bedste Burgere til os under HQ testen. Han var jo desværre fraværende, men havde bestilt 2kg premium burgere fra Mr. Beef, der var blevet leveret i en kølekasse med posten. Så grillen blev startet op og så blev der sgu flamme-grillet 12 stk fuldblods Wagyu Beef burgere. Hold da op det var luksus!! Bedre kød findes ikke. Vi sendte Nils Bo en venlig tanke og åd os mætte.

Ind og i gang igen. 40m kørte fint. Ikke de vilde RUNs, men hele tiden noget at lave. Vi sov et par timer ad gangen på skift og så pludselig vågnede fuglene, solen stod op og vi havde klaret os igennem natten.

20m kørte lidt mere trægt og stakkels Kim havde vundet nattevagten. Det var svært at holde en RUN i gang men han fik som sædvanligt fisket en masse fede mults.

Formiddagen gik med støvsugning af båndene. Hver gang en HQ station blev spottet blev han jagtet og kørt. En monobander + 1KW gør underværker!! Vi havde ingen problemer med hverken IT eller radio-grej, så det var en sand fornøjelse.

På 40m CW endte vi op med 1501 QSO og denne gang måtte 20m Phone nøjes med 924 QSO.

Endnu engang en fornøjelig weekend i selskab med ligesindede Radio-nørder, go mad, radio-snik-snak, masser af (stærk) kaffe og gl. Dansk.

Har du lyst til at køre contest fra Hønsehuset, kontakter du bare stations-manageren Jan OZ1ADL. PA-trinene står stand-by og venter kun på DIG!!

73
På HQ holdets vegne
OZ1ISY Søren