Kategorier
Activity

IG-WW-RY Contest

I den forgangene weekend var der RTTY contest. Jeg blev ringet op af Jan OZ1ADL fredag formiddag om jeg kunne hjælpe ham med opsætningen af programmet.
Da det var første gang testen skulle køres lå der ingen forude defineret fil til denne contest i logprogrammet N1MM den skulle hentes på nettet.
Men på det tidspunkt var jeg i tvivl om jeg kunne, da jeg havde hørt en fugl synge om at jeg skulle mod Sjælland sidst på dagen. Så varerne var derovre til lørdag klokken 7:30 senest.
Selve supporten med det kan klares via Anydesk.

Men som vi snakkede sagde Jan at hvis det nu alligevel skulle lykkes om jeg så ikke ville være med i en Multi/single i testen.
Da det alligevel flaskede sig at jeg kunne være med i testen fra starten og supporten med filen lagde jeg ind fredag aften hjemmefra.
Nu havde jeg planlagt at jeg ville være deroppe ved 11 tiden og testen startede først kl. 14.

Men så er det sådan at en radioamatør der har været tavse i et par år gerne vil i gang igen og han havde købt en ny håndstation på nettet fra Kina.
Manden kan ikke engelsk og det med at repeaterne her i området ikke lukkes op med 1750 hertz tone længere. Så manden var lidt på spanden.
Men det tog og mig lidt tid med at få lagt de 3 lokale repeater ind. Og tiden går og jeg ankom til Hønsehuset kl. 13:55
Og skulle lige have lagt lidt ind i køleskabet og så var jeg klar til at gå i gang der kl. 14.

Men nu kender jeg ikke til N1MM opsætning at køre RTTY på. Men Jan kom ud så vi fik den først QSO 12:05 UTC.
Men det går ikke ret stærk, men alligevel omkring 2 i minuttet når det gik stærkt.
Og efter spots på clusteret var vi kun 4 danske stationer i gang på RTTY OZ11A, OZ2TF, OZ9GA og OZ1ADL
Og man får kun 1 point per QSO uanset hvor i verden stationen er. Multiplier er året hvor man fik sin licens.

Jan spurgt om, at vi skulle starte en station op til at fiske Multiplier på et andet bånd, med det frem gik ikke af beskrivelsen om vi måtte. Og det kunne være at dem som blev vist som en ikke var det da ikke alle årstal som var i hjælpe filen passede, med det station gav i rapporten.
Og vi kæmpede til det sidst mod DM4X om 2. pladsen. Vi synes at vi havde fået taget på dem, men indenfor de sidste 15 minutter fik de 3 multiplier mere end os.
Vi kunne nøjes med 1 multi mere på 10 meter i de sidste minutter af testen til at vi havde overhalet dem, så tæt var kapløbet.

Og vi havde OZ1ETA der fra kl. 21 UTC kørte Gargarin Cup remote dog var der et problem han kunne ikke komme på 40 meter, da der var sket noget med switchen.
Og jeg er ikke så meget inde i det nye Andrew har lavet. Og jeg blev spurgt om er der i hele taget antenner på Flexradioen som OZ1ETA Niels Bo skulle bruge, men det var der ja endda 2 stk.
På 80 og 160 meter fik han signal gen på antenne 2, men ikke på 40 meter.

Og al vores interne kommunikation foregår via Zoom

Dette var min 3. RTTY Contest og nummer 2 fra Hønsehuset.
Men nok ikke sidste gang.
73 de OZ1JUX kim