Forside Kalender Antenner Stationsteknik Software Diplomer Kontakt
Contest Resultater Information
Mere information om aktiviteterne i DCA finder du her og de forskellige emner finder du i menuen foroven på siderne.
Vi håber du finder noget spændende indhold og hvis du har forslag eller rettelser er du meget velkommen til at sende en mail.

                Unikke besøg:
Sidste nyt fra DCA
Udgivet 23.3.2019


[30. januar 2014]
OZ1IKY Kenneth har lavet en vejledning til N1MM og Win-Test programmerne og nu har OZ4ZB Arne tilføjet bogmærker så det er lettere at finde rundt i dokumentet.   Hent filen her   - (fylder 8MB).[6. december 2013]
Stormen Bodil
har været forbi hønsehuset og
denne gang gik det galt.


Det strore tårn med 20m Optibeam og 3 el.40m Yagi er totalskadet.

Tårnet skal hurtigst muligt pacificeres med en vinkelsliber eller en kran der kan lægge det hele ned, så den ikke er til skade for ejendommen eller dens beboere - Og så må vi tage den derfra og finde ud af hvordan vi kommer videre.


Mast + antenner kan ikke forsikres p.g.a. tidligere stormskader. Ole er ved at finde ud af om vi kan få fat i en kran til at lægge resterne ned og det ser ud til han har fået organiseret hjælpere og lift - Du kan følge udviklingen gennem DCA-mailinglisten.

Derudover ser eneste anden antenneskade ud til at være at 160 m antennen har mistet det yderste af toppen.

30m m dipol i den store mast ( ! ), 40 m Vertikal, 15m Monobander + mast og One-Man Tower med Sommer Antenne + samt selve Shack´et ser alle ud til at have det godt - og virker !!

vy 73 de Jan, OZ1ADL og Ole, OZ1LCGEt deprimerende syn.[30. november 2013]
CQ WW DX CW Contesten er overstået for i år og du kan læse om aktiviteten her i hønsehuset under Resultater.[16. november 2013]
Så er det vist på tide med en lille opdatering herfra Stjær.

ENDELIG....kom 20 m Optibeam´en til at dreje rundt i toppen af den store mast !!!
Tusind tak til alle jer der gav den en ekstra skalle, både i praksis og med et ekstraordinært beløb ind på konto´en, så det kunne lade sig gøre. Den kører som en drøm og er, som det kan ses på resultatet i CQWW SSB, i høj grad med til at putte OZ5E på verdenskortet derude ...

Næsten... alle jer der ytrede at I ville hjælpe til med et beløb gjorde det - og til jer der endnu ikke har fået det gjort - I kan nå det endnu ! Husk også de helt ordinære kontigentindbetalinger, hvor I selv fastsætter beløbet. Enten et større beløb een gang årligt, eller et mindre beløb hver måned, som mange af jer har valgt. Det er med til at opretholde og udvikle en af Danmarks bedste Conteststationer, til vores allesammens brug og glæde.

Hønsehuset bliver flittigt brugt i dette efterår.
Der var stor deltagelse i CQWW SSB testen af OZ1FJB OZ1IVA OZ1ETA OZ1JUX OZ1XJ OZ1LCG OZ2DAN - også af nogle af vores nye medlemmer og med et rigtig godt resultat og masser af Radio hygge og fællesskab. Selvom det ikke lykkedes at slå vores egen tidligere rekord, så kom vi tæt på. Det er mit indtryk at der var fuld gang i dén - i al fald så det sådan ud, derfra hvor jeg sad og fulgte med på skærmen...http://www.youtube.com/watch?v=EUZqJCvZm2I&feature=youtu.be Læs mere om hvordan det gik andetsteds på siden.

De til Qatar udsendte medarbejdere er efterhånden ved at have fået børstet al ørkenstøvet af sig efter en forrygende oplevelse under CQWW SSB.
Det var i sig selv en fantastisk oplevelse at være gæst hos Qatar Amateur Radio Society - Jeg tror ikke at nogen af os nogensinde har oplevet en lignende gæstfrihed andre steder - og samtidig var det en fantastisk radio-oplevelse. Jeg tror heller aldrig at jeg har oplevet så store pile-ups ( og jeg har oplevet mange :-) )
I kan glæde jer til alle historierne næste gang vi mødes. Eén enkelt oplevelse skal dog fremhæves, nemlig at høre OZ5E´s signal 4.700 km borte på diverse bånd. Jeg mindes at høre Ole og Andrews spæde røster medens nålen lå helt oppe i 59+40-60 dB området - både på 15 m Optibeam´en og på den nu veldrejende 20 m Optibeam - Det var simpelthen fantastisk !!!!
Dejligt at se at alle vore fælles bestræbelser og hårde arbejde har båret frugt.


Vi udnævnte i festligt lag, under indflydelse af både friske Dadler og Mango juice, en af vores værter A71EM, Juma til externt medlem af Danish Contest Academy. Han var initiativtageren til projektet dernede og jeg tror bestemt ikke at det er sidste gang vi bliver inviteret. Vi har ligeledes opfordret ham til at komme op og deltage i een eller flere Contester fra Hønsehuset, selv om vi nok ikke helt kan matche service-niveau´et fra A7 :-) - Jeg håber at I får mulighed for at møde ham - Han er også forholdsvis aktiv i diverse contests.
Arne, Alex og jeg har billeder og historier nok til næste gang vi mødesDet er DXpedition sæson, og Ole, OZ1LCG har indtaget sin faste efterårsplads bag radioerne under antennerne og får kørt en masse nye båndlande - Jeg møder ham som regel når jeg kommer ud i min morgenkåbe med kaffen tidligt om morgenen - eller om aftenen når jeg kommer hjem. Det er rigtig hyggeligt. Hvis du også mangler et nyt DXCC-land eller ønsker at prøve at køre en test fra Hønsehuset - alene i eget call eller sammen med andre medlemmer som OZ5E, er der mulighed herfor. Kig i kalenderen på hjemmesiden og se om der er ledigt.

Udstyret og antenner kører rimeligt stabilt for tiden. Vi kunne dog godt bruge en ordentlig low-band modtager antenne til vinterens tester. Det er lidt problematisk at opsætte og især nedtage de lange Beverage antenner, så hvis nogen har mod på at bygge en mindre een af slagsen,hører vi gerne fra dig.

Vi har ligeledes stadigvæk en gavl som skal mures op igen - flere har ytret at det ville de gerne hjælpe med, men ingen har endnu taget initiativ dertil. Dette er en forudsætning for at vi kan komme videre med evt. opsætning af den nye 10 m Optibeam antenne,får solpletterne daler igen...

Og så til allersidst en opfordring til at tegne et OK Benzinkort - eller vælge OK som Olie- eller Elleverandør - Vi er stadig adskillige kort fra målet - og får vi ikke tegnet 5 nye kunder inden d. 1. Januar ryger ordningen og vi kan ikke længere få støtte til driften af OZ5E ad denne kanal. Gå ud og gør en ekstra indsats NU - www.OK.dk -og husk sponsornummer 560843 og OZ5E som Foreningen du ønsker at støtte

Husk også at finde nogle fonde vi kan sende ansøgninger til, hvis formålsparagraffer vi kan falde ind under. Jeg vedlægger til inspiration en ansøgning sendt til OZ1LCG´s arbejdsplads sidste år, som gav et flot tilskud til driften - Lad os finde nogle flere af dem ! Bare gi´ lyd.

vy 73 fra Stjær - og fortsat god Contestsæson - og husk at gi´Nils Bo et par points om halvanden uge :-)
OZ1ADL, Jan i Hønsehuset[9. november 2013]
DCA har igen fået et nyt medlem - OZ4ZB Arne Nielsen, Grenå.
Arne skriver om sig selv:
Jeg fik i 1969 licens med kaldesignalet OZ4ZB efter have bestået morse- og teknisk prøve. I 1970 blev jeg ansat ved et stort dansk firma, som medførte, at mit arbejde blev uden for landets grænser. Det hjalp ikke til med at være "radioaktiv", da det dengang var sværere at få gæstelicens i diverse lande.
Når jeg var hjemme på ferie blev der selvfølgelig kørt radio, og efterhånden fik jeg da også opbygget en nogenlunde station - radioerne blev jo købt billigere i udlandet.
Sidst i halvfjerdserne gik det desværre galt, da mit antennegrej - inklusiv min 5 element yagi - blæste ned i en storm. Siden den tid har jeg næsten ikke rørt en mikrofon, med undtagelse af enkelte gange i Fjernøsten og USA, men nu mener jeg, at tiden er kommet til at starte igen.

Arne har besøgt DCA i Stjær og er blevet introduceret til stationen af Nils Bo OZ1ETA m.fl.
Vi byder OZ4ZB Arne velkommen som nyt medlem og ser frem til en masse gode timer sammen.[9. november 2013]
CQWW CW Contest 23/24 november:
The preparation for this years CQWW-CW@OZ5E is going forward. OZ1ETA Nils Bo will work as OU2W entering Single-Op All-Band Hi-Power Assisted.
If all goes well there will be live online streaming of video and sound during the contest. More info will be publised as soon as we know the links.
Please check OZ5E@facebook.   You can even follow the current score at www.cqcontest.net[7. november 2013]
CQWW-CW 23/24 november:
OZ1BII Henning vil blive aktiv i Contesten som XP2I fra klubstationen XP1AB i Kangerlussuaq, Grønland. Kategorien bliver Single-Op Low-Power All-Band og måske Overlay-Classic (kommer an på forholdene :o)[28. oktober 2013]
OZ5E i CQ WW DX SSB Contest
Testen er færdig og her kan du læse om weekendens oplevelser i Stjær.A young radio-operator at A71A3 members of Danish Contest Academy in Doha, Quatar for assistant operation of A71A Club Station during the CQ WW DX SSB Contest.

Operators: A71AE, A71EM, A71CT, A71CC, VU2BZY, OZ1ADL, OZ4VW, OZ7AM


In the Contest they used A73A callsign and Multi Op Two Radioes.

Claimed score is:  7.755 QSO's with a
TOTAL SCORE of  17.139.788 point

More international operators visiting the radiostation.
See pictures from Doha here.[23. oktober 2013]
Jørgen Schmidt and Andrew worked on the 20 metre yagi today and it is fixed! YES, we can now turn this fantastic antenna for the first time in 23 months!!
73 de Andrew OZ1XJ[22. oktober 2013]
DCA stiller med følgende hold for OZ5E i CQWW SSB M/S :
OZ6ABA, OZ2DAN, OZ1IVA, OZ1JUX, OZ1FJB, OZ1ETA og vi håber at OZ1XJ har kræfter til radiotid efter den helt utrolig indsats med at få 20m beamen klar til testen. Vi skal gøre vort bedste.
Muligvis bliver der live stream audio/video, men helt sikkert kan du følge scoren live på www.cqcontest.net.

73 - Nils Bo OZ1ETA[21. oktober 2013]
Hello
October the 20th, Andrew and Jørgen climbed the tower to fix the 20m yagi rotator. Everything looked good but some of the metal fixtures did not work so René will try to fix this by Wednesday and perhaps Andrew and Jørgen can complete the project on Thursday or Friday. The weather does not look too good.....

73 de Andrew OZ1XJ[20. oktober 2013]
OZ7AM er godt i gang i med antennearbejdet i Doha og han har været på Qatars TV i en udsendelse om Radioamatørarbejdet og klubstationen. Arbejdet skrider planmæssigt frem og de bliver klar til det store CQWW brag i næste weekend hvor også OZ4VW og OZ1ADL er dernede.[16. oktober 2013]
3 DCA medlemmer tager til Qatar Amateur Radio Society.

OZ1ADL, OZ7AM og OZ4VW er næsten på vej til Qatars nationale klubstation i Doha for at hjælpe og vejlede med opsætning af ny antennefarm samt afvikling af CQ WW DX SSB Contesten.
Alex OZ7AM er den første som tager afsted for at hjælpe med opsætning af antenner på klubbens site ude i ørkenen.
Senere følger Arne og Jan efter og det er meningen at de alle tre skal være behjælpelige med tips og trix omkring Radiosport og hvordan man kan blive effektiv i Contester.
Turen ender med at klubben deltager i CQ WW DX SSB contesten 26/27 oktober - så vidt jeg er oplyst bliver det med kaldesignalet A73A og ikke deres eget klubcall A71A, og kategorien forventes at blive Multi/Multi.

Jeg håber de tre danskere vil holde os orienteret via dca@oz5e.dk mailinglisten.[15. oktober 2013]
CQ WW DX SSB Contesten er den 26/27 oktober og vi kører Multi/Single fra hønsehuset med call OZ5E.
Vi savner operatører ! Læs mere[14. oktober 2013]
SAC er færdig for i år
Danish Contest Academy var med i begge afdelinger i 2013 og du kan læse om:

OZ1ADL Jans oplevelser under SSB afdelingen den 12/13 oktober.
OZ3ABE Peters oplevelser i CW afdelingen den 21/22 september.[14. oktober 2013]
World Wide Radio Operators Foundation
Her kan du (gen)se de Webinarer der er udgivet af WWROF omkring Contester og regler.
Kig på hjemmesiden wwrof.[10. Oktober 2013]
Der er kommet en ny side med Rates. Her er de Danske.[9. Oktober 2013]
News from OZ5E
Andrew OZ1XJ/OZ5E and Jørgen Schmidt spent yesterday trying to fix the Prosistel rotator for the 5 element Optibeam yagi.
The mounting plate was not strong enough for the big antenna so Alex was up there a couple of weeks ago and brought the mounting plate down and René welded new brackets and provided stronger U-bolts.

Yesterday Jørgen climbed the tower and mounted the plate but the rotator did not turn although the motor turned OK. Jørgen brought the rotator and mounting plate down and we dismantled the rotator and found that a 2.5mm "split" had sheared so we drilled the hole up to 3mm and replaced the "split".
This is very good news because we thought that the rotator was damaged in a more serious way. According to Optibeam the 20 metre yagi has a wind load of 1.5 square metres and according to Prosistel the PST61D rotator can handle 4 square metres.

However the rotator is still on the ground because there is some sort of problem with the direction indicator - a simple potentiometer but Jørgen and Andrew couldn't find the fault yesterday and Andrew will be in England for a week. If anyone else would like to look at the problem the rotator, cable and control unit are all on the ground in Stjær.
Andrew can be reached via lissa@lissa.dk
(email is best. Mobile number is 2819 6780 but is not often switched on!)!

Andrew - OZ1XJ[7. Oktober 2013]
Næste weekend, 12/13 Oktober, er der SAC SSB Contest.
Husk at få dit udstyr tjekket igennem inden testen går i gang så du er klar lige fra starten. Og husk at læse reglerne igennem.
Danmark har brug for alle de point vi kan skrabe sammen i landskampen så det er også vigtigt at indsende loggen.

DCA er selvfølgelig også aktiv med Jan OZ1ADL ved roret. Det bliver i kategorien SO AB HP og forberedelserne er gjort så det bliver en meget aktiv weekend i hønsehuset.[2. Oktober 2013]
Hvad får dig til at deltage i en Contest?
Hvordan virker den på dig?
Måske kan denne artikelserie give dig svar og lidt idéer til nye udfordringer. Læs del 1 FLOW og del 2 SJOV og del 3 BRAND[30-9-2013]
Så er der blevet lavet antennearbejde.
OZ6ABA, OZ2DAN, OZ1ADL, OZ7AM og OZ1XJ var i gang den 21/22 september. Læs mere om arbejdet her.


OZ3ABE Peter kørte SAC CW testen fra hønsehuset.
Læs om hvordan det gik her.[27-9-2013]
CQ WW DX SSB Contesten er den 26/27 oktober og vi vil gerne køre Multi/Single fra hønsehuset med call OZ5E.
Vi savner operatører ! Læs mere[17-9-2013]
Den 21/22 september bliver en aktiv weekend i Stjær.

OZ3ABE kører SAC contesten som Single Operator og er med til at give OZ en masse point.
Peter benytter Sommer Log-Periodig antennen medens der arbejdes i den store mast.

OZ7AM og OZ1XJ (plus måske flere) går i gang med antennearbejde i den store mast. Det er 20M rotoren som gerne skal repareres så vi igen kan bestemme hvor antennen peger henad.
Har du nogle timer søndag er jeg sikker på de vil blive glade for en hjælpende hånd.

[13-9-2013]
Nu kan du få vejledning til opsætning af N1MM og WinTest programmerne på dansk. Kenneth OZ1IKY har forfattet et digert værk med en rigtig god vejledning til de to programmer.
Der er rigtig mange ting, lige fra installation af programmerne og til opsætning af Multi/Multi netværk. Derudover kommer Kenneth med en masse gode tips og trix omkring Contest.

OZ1IKY N1MM og WIN-TEST.pdf   - (fylder 8MB).[10-9-2013]
OZ7AM, OZ4VW og OZ1ADL tager til Doha i Qatar og kører CQWW SSB fra A71A - herom senere...

Husk at betale kontingent.

Vi mangler 5 nytegnede OK kort indenfor de næste 3 måneder - ellers vil OK ikke fortsætte støtteordningen !!!!!!! Gør noget !!!! spørg din nabo eller din arbejdsplads. Husk der er ikke købetvang.
[7-9-2013]
Masser af test i weekenden 7/8 september.  Blandt andet:

All Asian DX Contest SSB     -     Russian RTTY WW Contest
RSGB SSB Field Day     -     IARU Region 1 Field Day SSB

Og mange danske lokalafdelinger kører Fieldday rundt omkring i landet.


[6-9-2013]
Omlægninger !
Hjemmesiden er nu hos ny udbyder og mailinglisten kører. Se under Kontakt hvordan du kan tilmelde dig listen.

Nu arbejdes der så småt på at få et Forum op at køre i forbindelse med DCA. Det sker dog ikke lige med det samme da der er nogle ting der først skal på plads. Men det er på vej...[23-8-2013]
Invitation til DCA operatører !
Kenneth OZ1IKY har, på vegne af Jan OZ1ADL udsendt en invitation til DCA medlemmer omkring deltagelse i Contest fra en STOR topmoderne radiostation i udlandet. Der lægges op til den helt store oplevelse og du har mulighed for at melde dig til.

Har du ikke modtaget invitationen kan det være fordi du ikke har opgivet din mailadresse til DCA. Vi arbejder på at få lavet en mailingliste hvor du kan tilmelde dig. På den måde vil du automatisk få tilsendt disse mails. Mere info kommer asap.[12-8-2013]
OZ1ETA, OZ3ABE og OZ1IKY har lavet en oversigt over de planlagte aktiviteter i Stjær.
Klik ind på Kalender for at se en opdateret liste.

[4-8-2013]
OZ1ADL var aktiv fra Stjær i 7 timer under 12-timers testen EUHF Championship og kørte som SO Phone. Det blev til 596 QSO'er jævnt fordelt med lige godt 100 på hver af 10/15/20/40/80M og 71 på 160 Meter. Det må man jo sige var en pæn fordeling og viser at der har været åbent på alle bånd i løbet af de 12 timer.[31-07-2013]
OZ1IKY, OZ3ABE & OZ1ETA mødes i den nærmeste fremtid og planlægger den kommende Contestsæson for OZ5E. Hvis du har specielle ønsker eller gode ideer så snak lige med dem. Det bliver spændende at se hvad de kommer op med af planer.

OZ1ETA Nils Bo har skrevet lidt om hvordan det gik i Stjær under IARU - Læs mere her.

OZ1ADL Jan var aktiv i IOTA testen fra stationen. Læs mere her.

[31-07-2013]
HUSK at betale kontigent til støtteforeningen og husk at alle, både medlemmer og ikke-medlemmer kan støtte op om DCA ved at bestille et bencinkort ved OK - klik her for info.[29-07-2013]
Efter en veloverstået IARU/HQ- test fra Stjær har vi fået en sand vitaminindsprøjtning af energi i kraft af 3 nye medlemmer i DCA; nemlig OZ6ABA Leif, OZ7QQ Benny & OZ2DAN Dan.

Og ikke nok med det - de er så energiske at de allerede har holdt møder med Andrew om diverse vedligeholdelsesopgaver, hvilket betyder at der er arbejdsweek-ender i Stjær i de næste 2 week-ender, hvis nogen mangler noget at lave i sommervarmen. Alle er velkommen til at komme og give en hånd med - specielt d.3-4/8. Planen er at tage rotoren i toppen af den store mast ned i næste week-end ( 27-28/7 ) og se på den i løbet af ugen og så få den op igen i den følgende week-end ( 3-4/8 )

Læs mere om planen her på Antennesiden.[27-07-2013]
Weekend 27/28 juli - IOTA 2013 er i fuld gang og der er sendt hjælpefiler ud på Contestreflektoren. OZØJ Jørgen har samlet en vifte af hjælpefiler til Win-Test programmet. Hvis du samler QSL til IOTA award er denne test alletiders da der er rigtig mange Øer aktiveret rundt omkring i hele verden.

Ifølge de seneste nyheder fra "The WRTC2014 Organizing Committee" vil der i dette års IARU Contest (13-14 juli) blive aktivitet fra nogle såkaldte TEST-stationer som vil være opbygget på samme måde som de stationer der næste år benyttes til verdensmesterskaberne.
Det drejer sig om ca. 30 amerikanske stationer som vist nok bliver placeret i New England, og der er mulighed for specielle diplomer m.m. ved at kontakte disse stationer.
Læs mere direkte på WRTC-hjemmesiden.Forberedelser til IARU HF WORLD CHAMPIONSHIP 2013 er nu i fuld gang.
Også i Stjær vil der være aktivitet. Her er en af Headquarter stationerne placeret og der er aktivitet med kaldesignalet OZ1HQ på både 20M SSB og 80M CW.
Læs mere på denne side.Der har været generalforsamling i Danish DX Group og der er valgt ny formand. Den nye mand i førersædet blev Kenneth OZ1IKY, og det må man sige er en meget aktiv radioamatør som er helt fremme i skoene når det gælder både DX og Contest.
Læs det sidste nye information på DDXG hjemmeside.WPX contesten er ovre for i år og det var en blandet fornøjelse for deltagerne. Du kan læse mere om testen på denne side.
Her kan du se en liste over   danske deltagere i SSB     danske deltagere i CW   år 2013.[21. maj 2013]
Der er forberedelser i gang til CQ World-Wide WPX CW Contest 2013.
Nils Bo OZ1ETA er ved at samle et hold til en Multi operation fra Superstationen i Stjær. Som det ser ud lige nu er de tre operatører, OZ2U, OZ1FJB og OZ1ETA. Du kan læse hvilke forberedelser der foregår til contesten på Kalender-siden hvor du også kan se andre som er ved at gøre klar til weekenden.[18. maj 2013]
Så er det atter weekend og der er flere forskellige tester at vælge mellem:

- His Majesty the King of Spain Contest
- UN DX Contest - Kazakhstan Championship
- The Baltic Contest BC-2013
                                   Du kan læse mere i vores Contestkalender
- Aegean RTTY Contest
- European PSK DX Contest


[16. maj 2013]

Den 11/12 maj var der CQ-M International DX Contest og følgende danske logs er modtaget indtil nu (Deadline 12. juni):
OZ8DX SOAB SSB   -   OZ5UR SOAB LP CW   -   OZ5L SOAB LP SSB   -   OZ5BD SOAB CW   -   OZ1KVM SOAB LP SSB
OZ1ETA SOAB MIX   -   OU2I SOSB 20M CW


[16. maj 2013]
Følgende har indsendt log til Russian DX Contest inden deadline:
SOAB-CW-LP: OU2I* OZ8AE* OZ1AAR* OZ5UR* OZ4CG* OZ6KS
SOAB-CW: OZ2TF*
SOAB-MIX: OZ5BD* OZ7EA
SOSB-14: OZ9V*
SOSB-28: OZ1ADL*
SOSB-21: OZ1ADL*
SOAB-SSB: OZ1HHH* OZ2PBS
SOAB-SSB-LP: OZ1KVM* OZ4NA
MOST: OZ7HAM
Denne Russiske test er en af årets store tester.
I 2012 blev der modtaget 3419 Logs fra 112 lande.

I 2008 var dette tal 3265.
Til sammenligning var der
CQWW 2008 - 5170 CW og 4880 SSB.
CQ WPX 2008 - 3144 CW og 3729 SSB.
ARRL DX 2008 - 2684 CW og 2129 SSB.

Du kan se lidt mere statistik her.

Her er den officielle side med mange gode oplysninger.
Billedet til højre viser en nål modtaget af OZ1BII i 1981 for deltagelse i USSR DX Contest.

Disse nåle er ved at blive samlerobjekter og du kan finde en tilsvarende nål fra 1957 her.

[8. maj 2013]
Her kan du se en video om Tips on Being a Better Single Operator by Randy, K5ZD. Han snakker amerikansk (det gør de jo derovre :o) og der er en power-point præsentation med mange gode tips.

Artikel i Ud&Se med DSB. Fin reklame for Danske radioamatører og en flot indsats af Jan, OZ1ADL til gavn for vores hobby.[7. maj 2013]
A.R.I. Contesten 4/5 maj er vel overstået og der var flere danske deltagere. Her fra stationen deltog OZ1ADL. Se alle modtagne OZ-logs her på dette link.[29. april 2013]
Jan OZ1ADL er på besøg i Qatar hvor de lokale radioamatører tager godt imod ham.

Billedet til venstre viser A71EM og A71CO som studerer Jans QSL-kort.
Billedet til højre er taget i stationens afslapningsrum - med 2 tjenere, som bringer the, hvis man skulle blive tørstig af at køre radio.

Historien melder intet om hvorvidt Jan bliver aktiv fra stationen.[27. april 2013]
Forberedelser til IARU HF Championship 2013 er i fuld gang og selvfølgelig er Danish Contest Academy med som en af HQ-stationerne i danmark.
Stationen i Stjær har fået tildelt to forskellige kategorier:   20 Meter SSB og 80 Meter CW.
Arrangementet foregår den 13/14 juli og kaldesignalet for de danske HQ stationer er OZ1HQ.

Der er flere forskellige HQ-lokationer spredt rundt omkring i Danmark og der er mange operatører som har meldt sig til at være med.
OZØJ Jørgen er tovholder på det store projekt og der er oprettet en hjemmeside til formålet. Klik her for at komme direkte til siden.

dette link kan du se billeder og informationer fra sidste års test her på stationen.[23. april 2013]
Der var flere contester at vælge mellem i weekenden 19/20/21 april:

19/4 21:00 - 20/4 21:00 UTC: Holyland Contest 2013 - 160M-10M - CW SSB Digi
I 2010 deltog OZ5RM og OZ1DGQ
I 2011 deltog OZ4GG OZ1KVM og OZ3BJ
I 2012 deltog OZ1DGQ i denne test.
I 2013 deltog OZ5MD (flere?)


20/4 05:00 - 20/4 08:59 UTC: ES Open HF Championship - 40M og 80M - CW og SSB - 1-times perioder.
Indtil videre ingen danske logs indsendt - se listen her.


20/4 12:00 - 21/4 23:59 UTC: CQ Manchester Mineira DX - 80M-10M - CW only - 36 timer.
I 2012 deltog OU2I OX3XR OZ4FF OZ4CG OZ1DGQ OZ3EN OZ7EA og OZ8SW
I 2013 deltog OZ7EA, OU2I, OZ1DGQ og OX3XR - se listen her.


20/4 16:00 - 21/4 04:00 UTC: Michigan QSO Party - 80M 40M 20M 15M 10M - CW SSB -
Ingen danske logs indsendt - se liste her.


20/4 16:00 - 20/4 19:59 UTC: EU Sprint Spring - 80M 40M 20M - SSB - Single operator only.

20/4 18:00 - 21/4 18:00 UTC: Ontario QSO Party - 10M-160M - CW SSB
Ingen danske logs modtaget - se listen her.
[17. april 2013]
Danske Logs fra weekenden 13/14 april som er indsendt til arrangørerne indtil nu:

Japan International DX: OU2I 14L - OU5A 28L - OZ1IKY AB - OZ6AGX AB - OZ8SW AB

Yuri Gagarin International DX: OU2I - OZ1AXG

Kender du andre så send en note til mig.[14. marts 2013]
Husk Russian DX Contest i weekenden 16/17 marts - Se de danske rekorder her.


[10. marts 2013]
Stormen tog vores 15M YAGI

Den kraftige blæst hen over weekenden, sammenlagt med vores høje placering, gjorde et voldsomt indhug på 15 Meter antennen.
Bærerøret kunne simpelthen ikke holde til presset da en af bardunerne sprang. Røret bøjede sammen lige over gavlbeslaget. Det gik også ud over gavlen som simpelthen løsnede sig fra spærene.

Mandag er der indkaldt til arbejdsdag (efter kl. 16) for at redde så meget som muligt af antennen og der er tilkaldt håndværkere til at efterse gavlen og bygningen for skader.

Vi skal have fundet en anden løsning til en 15 Meter antenneplacering.
[7. marts 2013]

TX5K er i fuld gang og selvfølgelig har der også været aktivitet her fra hønsehuset i Stjær. OZ1ADL og OZ1LCG har været superaktive.
Clipperton er kørt på alle bånd undtagen 160M (og 6M) og der er kontakter med både CW, SSB og DIGI modes.

Lige nu (7/3-Kl.20:30 UTC) har TX5K kørt 89.418 QSO'er ialt. Det bliver spændende at se hvor mange de kommer op på inden de pakker sammen.

Efter planen pakker de sammen den 10. og 11. marts, så søndag er nok sidste chance for at få kontakt.

På billedet til højre er det Kenneth OZ1IKY der interesseret kigger på hvordan data overføres til DXA systemet.
Klik på billedet for at se forstørrelse.

Herunder kan du se stemningsbillede fra Stjær en sen eftermiddag sidst i februar 2013.
Her har vi lidt mere tøj på for at holde varmen  :o)


[18. Februar 2013]
Der har været stor aktivitet fra hønsehuset i denne weekends ARRL DX CW contest.
OZ1BII har været aktiv som OU2I med SO ALL band HP og der var virkelig skruet op for forventningerne til weekenden.
OZ1ADL var også aktiv om søndagen og jagtede de manglende stater på CW.
Du kan se under "Resultater" hvad det blev til.


[30. januar 2013]
Endelige resultater for IARU Championship 2012 er kommet og kan ses her.
OZ1HQ kørte 80M CW og 20M SSB her fra stationen med gode resultater.
Vi blev HQ-station #21 i verden.


[29. januar 2013]
Så er der nyt i den danske presse om: Clipperton TX5K. Rigtig godt at få sådan nogle artikler i pressen - det kan skærpe interessen for vores hobby.


[29. januar 2013]
160 Meter CQ WW testen er lige overstået og det ser ud til at have været god dansk deltagelse.
Følgende Danske kaldesignaler er hørt/kørt: 5Q2T, OZ1JFK, OZ1OP, OZ6KS, OZ7DK, OZ8SW, OZ4CG, OZ4KG, OZ7YY, OZ1IKY, OZ5UR, OZ1AAR, OZ4O, OZ5WQ, OZ2TF, OV3X, OU2V og OU2I.
Muligvis har der været flere.  
Der er indløbet en masse opnåede resultater på OZ-Contest reflektoren.

OZ1IKY var aktiv her fra OZ5E stationen i Stjær.


ARRL RTTY Roundup
5/6 januar 2013 - SO HP
Operator: OZ1ADL

495 QSO - 44 DXCC - 41.085 Point


CQ WW CW Contest
24/25 november 2012 - Multi Multi

Operators: DD2ML, OZ0J, OZ1ADL, OZ1BII, OZ1ETA, OZ1FJB, OZ1IKY, OZ2BRN, OZ2U, OZ3ABE, OZ5DL, OZ7AM, OZ8AE, YT2T

8.516 QSO - 172 DXCC - 15.101 Point
Claimed Final score: 13.128.744

Læs meget mere om CQ WW 2012 her. 

Amatørradiostationen OZ5E er bygget op af private radioamatører gennem mange år. Radiostationen arbejder aktivt for at opnå en bred deltagelse af danske radioamatører i de forskellige contests som jævnligt afholdes. Dette har ført til starten på Danish Contest Academy hvor alle interesserede er velkommen til at deltage i de mange forskellige gøremål som spænder fra radio-operatører til elektronik-teknikere og antennebyggere. Du er velkommen til at kontakte webmaster!.