- - - FORSIDEN   -   HISTORIEN   -   MEDLEMMER   -   BOOKING   -   TEKNIK   -   ENGLISH CONTEST I DENNE UGE      [10. december 2016]

EDR - vores landsforening - har fået ny hjemmeside og du kan være med til at præge den.
Klik på Logoet og hop direkte til en masse informationer.[6. december 2016]
CQ WW CW - en god oplevelse for mange danske amatører.
Nu er de officielle RAW Score kommet på CQ hjemmesiden og det ser flot ud for flere DCA medlemmer.

Lad os starte med en tilsyneladende topscore fra HK1NA hvor både OZ1IKY og OZ7AM var med. Imponerende 31,925,307 point som ligger godt en million over sidste års vinder i kategorien.

Og så var OZ1AA Thomas på besøg hos EF8U og lavede et score på ikke mindre end 9,611,171 point som ser ud til at række til en 7. plads blandt Single Operator HP AB. Der er rift om 6-7-8 pladserne som ligger meget tæt, så hvis han ikke har for mange fejl er der chance for at rykke en plads op. Det bliver spændende at se.
Herhjemme ligger OZ8AE i toppen med et flot resultat på 1,066,164 point og OZ8SW i Assisted med 748,224 point

- OZ4O ligner en dansk vinder med 51,904 point tæt fulgt af OZ1FJB i kategorien 160M HP Ass.
- OZ1AAR ser ud til at vinde i OZ med 268,758 point i SOLP hvor OZ4CG har 250,866 point i ASS.
- OZ6OM har 79,234 point i SOAB QRP Ass.
- OZ1ADL kørte SO80M HP Ass og fik 17,664 point.
- OZ1ETA valgte 40M HP Ass og opnåede 389,504 point.
- OZ7YY ligger bedst i OZ med 17,751 point i SO 20M HP.
- OZ1DJJ i kategorien SO 20M LP fik 27,679 point.
Nu håber jeg ikke jeg har glemt nogle vinderresultater. Databasen kan man ikke så let søge i.
Du finder dit eget resultat på hjemmesiden www.cqww.com.

Jeg var ikke selv med i år, så nu sidder jeg så og glæder mig til næste års CQWW CW. Men det gør vi vel alle   ;o)
Vy 73 de OZ1BII Henning


[11. november 2016]
CQ WW SSB en årlig tilbagevendende begivenhed.
I år var der planlagt en M/S setup med undertegnede som tovholder. Men på grund af andre omstændigheder endte det med at jeg sad med en mail kl 21:30 at sidste mand også meldte afbud. Da han ikke mente at vi kunne gøre et godt resultat kun med 2 mand med henblik på WTRC i 2018.
Så havde jeg plan B i baglommen at køre solo med 5P1B som call og kun på et bånd. Og valget faldt igen i år på 20 meter, nok mest fordi i år var der ingen nedslag fra 40 meter at tænke på og jeg at ikke havde en jeg skulle hjælpe med at dreje antennen. Målet var at slå resultatet fra 2015.

Men som sagt jeg ankommer til hønsehuset der står en helt ny Yaesu HF station en FTdx3000. Den skulle læres at kende, samspillet mellem den og Win-test skulle afprøves. Og det virkede perfekt selvom der var lidt problem med at hente CQ call fra MicroKeyeren, men det var en opsætning i Keyeren der skulle flyttes. Hvor var standard filtrene på radioen der var ingen. Hvad så? Jo der var et variable filter der i normal stilling gik fra 1800 - 4000 Hz og i Narrow gik fra 100- 1800 Hz Og så var der shift knappen. Disse 2 knapper blev brugt flittig under testen. Dog under 1100 Hz så var det næsten vanskelig for mig at høre ham som jeg prøve at få fat på. For der var nogle stationer der regnede med at det dryppede på dem når de lagde klods op ad dem der spottet.

Jeg tog det stille og rolig, målet med at slå claimed score fra 2015 blev noget uden at jeg havde nået at få multiplierene. Derefter gik jagten ind på at slå dem hvilket også lykkes.
Zonerne da kom der 3 ekstra i loggen og prefixer blev det 15 stk mere end året før. Og så gik jeg endda glip af Mexico, Alaska, Hawaii og VK6NC i zone 29

Men den nye station i Hønsehuset klare det til UG+ i en solo contest.
Hvornår skal den i luften til en M/S eller M/2 setup og se hvordan den klarer sig der.
Som foreslag WPX RTTY og WPX SSB til næste år måske?

Vy 73 de OZ1JUX Kim[8. november 2016]

Amatør Træf Fyn

OZ1BII Henning modtog årets Hamspirit på det netop afsluttede amatør træf på Fyn. Begrundelsen var blandt andet hans aktiviteter med Danish Contest Academy og som HF Contestmanager.
Godt gået.

[4. november 2016]
A73A in CQWW SSB 2016 - se video fra Doha med antenner og radiogrejet her. Video

[18. oktober 2016]
A73A in CQWW SSB 2016
Once again, a joint team with members from Qatar Amateur Radio Society and Danish Contest Academy and others, will be ( very ) active from a UFB set up at the Disaster Mangement Camp compound, by the Persian Gulf in Al Khor in northern Qatar.
This year in the M/M Category in CQWW SSB as A73A.
Several new Qatari licensees and more experienced Operators; A71FJ A71TA A71GO A71AM A71CV A71AD A71BX A71HD A71BI A71EM A75GE A75GT A75GM OZ1ADL OZ7AM OZ1AA LY4L LY9A E76AA E78AA and more members of QARS, will be active from the compound and at the same time use the opportunity to display Radio Sport to visitors.
Members of he team will be setting up the station in the days prior to the Contest - Please drop by the QRG and give us a report, both before and during the Contest.
QSL via A71A

CU in the Contest
The A73A team


[10. oktober 2016]

 [6. oktober 2016]
Flere forskellige har besøgt Hønsehuset i de forgangne uger . . .

     
Klik på billedet og se en forstørrelse.

[16.september 2016]
Le mérite du
Clipperton DX Club


tildeles personer der har præsteret en fremragende indsats inden for DX og/eller DXpedition-verdenen samt har ydet ud over det sædvanlige og stadig har bevaret den positive ånd, trods alle odds. En person som har været en god team-spiller/kammerat på DXpeditionerne.

OZ1IKY Kenneth har modtaget denne fornemme hæder ved Clipperton DX Club's Convention 2016 i Bretagne.
Kenneth er jo kendt som deltager på efterhånden utallige DXpeditioner rundt omkring i verden, han er formand for Danish DX Group og så er han også en af foregangsmændene i Danish Contest Academy.

Stort TILLYKKE skal lyde herfra til Kenneth !


[7.september 2016]  


[3.september 2016]  
[23.juli 2016]

Vi har haft besøg af medlemmerne fra OZ6HR Horsens lokalafdeling og Arne OZ4VW viste rundt mellem antennerne og inde i Hønsehuset.
Der var stor interesse for DCA samt udstyret på OZ5E stationen, så måske der kommer et par nye HF operatører i omegnen af Horsens i den nærmeste fremtid.

Du kan se billeder fra besøget på denne side.[23.juli 2016]

IARU HF Contesten er overstået og der var en god
aktivitet i Hønsehuset.   Operatører var
OZ3MC, OZ1IVA, OZ1ADL, OZ1JUX og OZ0M

Der var flere besøgende forbi i løbet af weekenden.


Du kan se resultaterne på www.OZ1HQ.dk
hvor du finder en ny opdateret hjemmeside med
en masse oplysninger og statistikker.[26. juni 2016]

58.788 points i SB/20m i King of Spain SSB Contest - og jeg kørte kongens call op til flere gange...  :-)   Du kan allerede se claimed score her.
skriver OZ1ADL Jan fra Hønsehuset.
Klik på billedet for at se resultatet.[23. juni 2016]
Så kom der atter gæster i Hønsehuset - PA1SVM, PD2R, PD2DX og PA7JWX kiggede lige forbi på vej hjem fra Sæby, hvor de havde kørt IARU Reg 1 50 MHz Contest - og bl.a været sammen Leif, OZ6ABA. Klik på billedet og se om du kender nogle af dem.[19. juni 2016]
Vi har haft besøg fra flere udenlandske radioamatører i den sidste tid. Andrew inviterede til komsammen i Aarhus hvor musiker og radioamatør fra USA kom på besøg til en hyggelig aften. Tony 3D2AG, var også på besøg i Hønsehuset hvor han kørte lidt CW QSO'er med den legendariske Titanic Keyer. Det klarede han faktisk ganske godt kan du se her på denne video.   Du kan se billeder fra begge begivenheder her.

***** Remember to keep an eye on www.OZ1HQ.dk *****


SSB og CW operatører
Hej. Vi er en flok som gerne vil være flere. Det drejer sig om IARU HQ Contesten den 9-10 juli hvor vi gerne vil være lidt flere operatører. Du kan tilmelde dig for kortere eller længere tid og som enten SSB eller CW operatør - eller begge hvis du har lyst.
Foreløbig har vi meldt os til 20M SSB og 40M CW. Bliver vi nok kan det komme på tale med et bånd mere.
Se i tabellen til højre hvem der er tilmeldt og send en mail hvis du vil være med.
Mere info på www.OZ1HQ.dk[28/29. maj 2016]
Her ser du operatørerne, OZ1IVA Lars, OZ1FJB Lars og OZ1ADL Jan, som kørte med fuld damp fra Hønsehuset.
2.153 QSOer, 902 prefix og 3.885.816 point.

Klik på billederne for at se en forstørrelse


Hej Contesters.
selvom der ikke kom mange tilmeldinger til at køre radio i Stjær, så gennemførte vi alligevel denne famøse contest. Vi var Lars OZ1IVA, Undertegnede Lars OZ1FJB / OU2V, der kørte kinesertørn, men også Jan OZ1ADL, kom ind og hjalp lidt i korte pauser i hans eget program. (Nemt når man bor på QTH´en.)
Opsætningen af udstyr var lidt handikappet, idet kun 1 radio var ok, så en reserve blev leveret af Kim OZ1JUX, som også var med til at opsætte lidt PC´udstyr og software, under testen.
Antennerne var næsten helt ok, og Arne OZ4VW havde hjulpet med dette, og da han kørte fredag aften, kom jeg i tanke om at vi egentligt skulle ha flyttet resonansen for 80 gp, da den lå i ssb området... så jeg kom i tanke om et bonde-treks, hvor man blot isætter en længde ledning i fødepunktet, og derved undgår at lægge antennen ned... dette virkede helt perfekt i første forsøg, og derved kunne PA levere fuld effekt.
Kinesertørn er lidt hårdt for fysikken, og jeg havde lavet en vagtplan udfra Lars OZ1IVA´s ønsker om at han først ville køre kl.0400 lørdag morgen...øv, så var det mig der skulle køre de første 4 timer, og havde været oppe siden kl.0700 fredag morgen.. nuvel, det klarede jeg med en kande kaffe, og lidt tilbehør.
senere var der også 6 timers skift, og det er noget som blot skal overstås, og bagefter sove/hvile til næste tørn. Samme taktik benyttede Ulli dd2ml og jeg sidste år, hvor vi jo satte en suveræn ny dansk rekord i Multi/single med 9 mil.points...
Min forventning til resultatet var måske en 4. eller mindre placering, og hvis forholdene var helt væk, (som jeg så de ville være hele lørdagen, ifølge cqcontest.net), ja så ville det blot være ok med et par mil. points...
Men heldet var nok med os, forholdene var ikke helt gode, men de virkede efter formålet, og gav jo pote. Søndag aften kan jeg huske at 15m var åbent, og jeg kørte Vietnam på long-path... ikke hverdagskost når man kun har en wire derhjemme.
Jeg må takke hele holdet, og sige at det endnu engang lykkedes at få et godt resultat... og hvis fejl-raten på points er 10 pct. er det stadig en 3.die. plads der venter, - hvis ikke andre har deltaget i M/S-klassen.
Og det er så lidt synd for dem der havde den tidligere 3die-plads af rekorder, de må rykke ned på en 4.plads... nå pyt det var osse holdet bag OZ5E der havde den rekord.
Her slutter så min lille beretning, og jeg kan kun opfordre andre til at prøve at deltage i en contest fra byernes by - Stjær, men husk at det er bedst ikke at få en fjer på i hønsehuset, når man køre contest... "Keep concentrated and sober."
OZ1FJB Lars


[24. maj 2016]
Plads til lidt nostalgi.
November 2011 var Hønsehuset centrum i en af mange nye danske hold-rekorder. CQ WW CW med 8.014 QSO'er som blev lavet af de 7 operatører i løbet af 46 timer.
Ops var: OZ1ADL DJ3CQ OZ1ETA OZ2BRN OZ1FJB OZ7AM OZ1IKY
Aarhus Stiftstidende var på besøg og det blev der denne artikel ud af.
Klik på billederne for at se en forstørrelse.


[17. maj 2016]
CQ CQ - URGENT
Det er ved at være på falderebet for at melde sig til CQ WPX CW holdet den 28-29 maj.
OZ1FJB Lars mangler operatører for at kunne køre en Multi/Single test fra Stjær og håber at der er flere som melder sig hurtigst muligt. Lige nu er der kun 2 ops og det er for lidt.
Der er åbent for alle interesserede CW operatører!     Send en mail til mail@oz1fjb.dk[21. april 2016]
Der er åben for tilmeldinger til en af årets store testbrag:
Lars OZ1FJB er klar til at modtage tilmeldinger så der kan skabes et hold til at køre de 48 timer. Skriv til mail@oz1fjb.dk
Datoen er som bekendt
28 og 29 Maj 00-23:59 UTC[21. april 2016]
Der er også følere ude omkring CQ WW SSB contesten i oktober og hvis du ku tænke dig at deltage i en M/S eller M/2 sammen med andre radioamatører, så lad os høre fra dig. Skriv til oz1jux@oz1jux.dk.


[10. april 2016]
HAMBAND.COM - video om stationen i Stjær med mange gode billeder om opbygningen gennem tiderne. Filmen starter helt tilbage ved branden og du kan følge hvordan stationen efterhånden bliver bygget op. Som "Bonus" kan du øve dig lidt på morsealfabetet ;o)


Husk at se den på fuld skærm og skru op for lyden!
73 de Andrew


[29. marts 2016]
CQ WPX SSB Contesten er overstået og det skete med et flot resultat som tyder på en ny dansk Multi-Two rekord. Den nuværende OZ rekord på 8.408.928 point tilhører OZ5E og blev lavet tilbage i 2009 med DK2OY, DL3LAB og DL1QQ som operatører. To af disse er med igen her i 2016 og det ser ud til at de nu har været med til at lave en ny top-score på hele 11.699.318 (claimed).
Flot gået - se flere billeder her og kig denne video. --- TV2 var forbi og lavede dette indslag fra Hønsehuset ---


[26. marts 2016]
Tidlig lørdag morgen i Hønsehuset. Friske operatører og god QSO rate. CQ WPX SSB i fuld gang.


Sandy DL1QQ og Holger DL5KUT

Manfred DK2OY og Sandy

Point lørdag morgen


[24. marts 2016]
Forårsstemning i Stjær - Andrew er i masten.[22. marts 2016]
CQ World-Wide WPX SSB Contest nærmer sig med hastige skridt. Hønsehuset er ved at gøre klar til at modtage Manfred DK2OY, Sandy DL1QQ, Holger DL5KUT, Nils Bo OZ1ETA, Jan OZ1ADL, Leif OZ6ABA, Jens OZ0JD og forhåbentlig flere. DK2OY med team kommer til Stjær og medbringer proviant og soveposer. Planen er at deltage som MULTI-TWO, så der er plads til flere operatører. Tovholderen er (så vidt vides) Jan OZ1ADL.
Send mail til Jan eller DCA mailing listen hvis du har lyst til at være med nogle timer eller dage.

Husk også lige at der er Skærtorsdagstest og reglerne finder du i det sidste nummer af OZ!


[17. marts 2016]

OZ4VW Arne og 4AAB og 2Y m.fl. er ved at reparere 40m og 15m antennerne. Arne får sporadisk hjælp og arbejdet går fremad. Kablet til 40m beam er knækket under antennen, så der er brug for een til at klatre op og reparere. 15m beam, som faldt ned i stormen tilbage i CQ WW DX CW Contesten, ser ud til at kunne repareres uden at der er behov for indkøb af nye elementer. Kig gerne forbi når Arne er der - kontakt ham eventuelt for at lave en aftale.

Mangler du oplysninger omkring medlem og indbetaling af kontingent kan du kigge i menuen "Medlemmer".
[13. marts 2016]
Russian DX Contest nærmer sig med hastige skridt og der er ved at samle sig nogle stykker som planlægger at køre testen fra Hønsehuset.
Er du interesseret i at være med, så kontakt gerne Jan OZ1ADL eller Nils Bo OZ1ETA.
Husk at det er både CW og SSB, så der er plads til alle!


[3. marts 2016]
Et hold er ved at arrangere CQ WW WPX SSB contesten her i Hønsehuset. Manfred DK2OY har føler ude og Jan OZ1ADL prøver at samle trådene.   Skriv til Jan hvis du har lyst til at være med i et internationalt team den 26-27 marts. Du kan melde dig til med den tid du kan bruge til at opnå et solidt resultat.  Husk på at testen tæller i WRTC regnskabet så du rykker højere op på WRTC listen!


[23. februar 2016]

ARRL International DX CW Contest


blev afholdt i weekenden den 20-21. februar og der var aktivitet i Hønsehuset de fleste af timerne.

Bare få timer inden start fik Niels, Arne og Ole repareret 80m vertikalen så alle antenner var til rådighed - Godt gået!
OU2I Henning var aktiv i kategorien Single-Operator Lo-Power All-Band og det var kun forholdene der satte begrænsninger. En meget sløv lørdag og det meste af søndag. Først søndag aften var der et par gode åbninger på 20m som gav lidt Run.
Du kan læse mere her >>


[5. februar 2016]
Der var aktivitet i weekendens RTTY Contest - også her i Hønsehuset hvor Opti Beamen til 40m blev flittigt brugt.
OZ1ADL Jan kørte 431 QSO på 40m båndet og sluttede af med 506.656 point.
OZ6ABA Leif var også aktiv og kørte 1082 QSO på 20m båndet som gav hele 1.488.992 point.
Begge resultater ligner nye danske rekorder - godt gået!

[4. februar 2016]
TV2 Østjylland har været på besøg i Hønsehuset og det er der kommet denne udsendelse ud af.
Jan kommer på skærmen ca. 9:50 inde i udsendelsen.

[2. februar 2016]
Så er CQ WW 160M Contesten overstået og OZ1IKY Kenneth fik kørt mange QSO'er. Læs her hvad han selv skriver om testen:

Hejsa
Så er man hjemme igen efter en lang men god og produktiv weekend i "Hønsehuset".   CQ 160 CW er overstået. Vel overstået endda. Generelt var forholdene ret elendige!
Jo, det var stort set ... ned ad bakke? Eller op ad bakke? I bestemmer selv. Det var som om at Nordamerika havde besluttet sig til kollektivt at anvende alle de containere med dårlige CONDX de havde samlet gennem de sidste par år på denne 160 meter CW contest!
Selv VY2ZM var ikke i sædvanlig stærk signal form!
Men hvad skidt!
Jeg nåede næsten mit personlige mål med 1.000 QSO'er. 3 styk fra!  2 nye DXCC'er blev det også til - så nej, det hele var langt fra spildt. Og så var der jo også tid til snakken med Jan OZ1ADL, Arne OZ4VW, Ole OZ1LCG og Niels OZ4AAL.  Mubarak A71AE var også med os - dog via et eller andet internet noget!
Hørte flere Oz'ere (selv om nogen brugte OU eller lignende (o; )   7YY, 1AAR, 2TF, 8SW, 7EA, 8AE, OU2V .. der var vist et par mere et eller andet sted. CUAGN in the next Contest - in Your or mine log - preferably both (o;
Kenneth OZ1IKY

[26. januar 2016]
Velkommen til den nye hjemmeside for Danish Contest Academy.
Jeg har prøvet at gøre den noget mere enkel og forhåbentlig også mere overskuelig. Og samtidig ville jeg gerne have en mere enkel navigation så du ikke skal klikke så meget rundt for at finde informationerne.
En del har jeg flyttet her over på forsiden og samtidig har jeg ændret størrelsen så den passer til de fleste moderne skærme med en opløsning på mindst 1200 pixels. Det har givet noget mere plads til informationer.
Jeg håber du kan lide udseendet og hører gerne hvis du har forslag til ændringer eller forbedringer.

Andrew OZ1XJ og Alex OZ7AM m.fl. har været i gang med den helt store oprydning i Hønsehuset og det er blevet rigtig godt. Der har været flere forbi undervejs og hjulpet nogle dage med sortering og oprydning.
Se flere billeder her.
De to operatørpladser er blevet ændret så der nu er plads til to operatører ved hver plads. Det giver mulighed for at køre "rigtig" multi operator hvor der er en operatør der kører Run og en anden operatør som leder efter multipliers og kører S&P på det samme bånd. Nye udfordringer og nye muligheder!


Her kan du gå til 2015.

Planlagte Aktiviteter:
Dato Contest Tovholder Operatører
18-19
Feb
ARRL DX CW OZ1BII OV90EDR SO
24-26
Feb
CQ WW 160m SSB OZ4VW OZ4VW SO

Send mail til OZ1BII for at reservere en tid.


ARRL Intl. DX CW Contest
CQ WW 160-Meter SSB ContestWA7BNM Contest Calender:
12-month Contest calendar
8-day Contest calendarARRL Contest Corral:
ARRL Contest CalenderEksterne Links

EDR - Ny hjemmeside 7.12.2016
OZ1IKY dansk vejledning N1MM og WinTest
OZ1IKY english guide for N1MM and WinTest
OZ0J dansk vejledning til LoTW + ClubLog + DX4WINContest LOG programmer:
Wintest program
N1MM program
UcxLog program
TR4w program
DXLog program
SD by EI5DI program
N3FJP program
WriteLog program

Contest simulator programmer:
CyberCW Contest simulator
RufzXP simulator

Diverse Contest resultater:
CQ WW QSO-Rate rekorder
3830 SCORES
WRTC-2018
Amatørradiostationen OZ5E er bygget op af private radioamatører gennem mange år. Radiostationen arbejder aktivt for at opnå en bred deltagelse af danske radioamatører i de forskellige contests som jævnligt afholdes. Dette har ført til starten på Danish Contest Academy hvor alle interesserede er velkommen til at deltage i de mange forskellige gøremål som spænder fra radio-operatører til elektronik-teknikere og antennebyggere. Du er velkommen til at kontakte webmaster!.